Αυτός είναι ο ναυαγός που περιπλανιόταν επί 14 μήνες στον Ειρηνικό

Αυτός είναι ο ναυαγός που περιπλανιόταν επί 14 μήνες στον Ειρηνικό
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Oι πρώτες φωτογραφίες του ανθρώπου που περιπλανιόταν επί 14 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, του ναυαγού Χοσέ Αλβαντορ Αλβαρέγκα, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Ο Αλβαρέγκα απέπλευσε από το Μεξικό με προορισμό το Σαλβαδόρ, το Σεπτέμβριο του 2012, μαζί με έναν ακόμη άνδρα. Το επτά μέτρων σκάφος στο οποίο επέβαιναν, όμως, προσάραξε σε κοραλλιογενή ύφαλο της άτοης Εμπόν, με αποτέλεσμα να εμπλακούν σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Ο ένας από τους δύο άνδρες πέθανε, ωστόσο, ο Αλβαέγκα κατάφερε να επιζήσει τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια, αλλά και πίνοντας αίμα χελώνας όταν δεν έβρεχε. Εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα νησιά Μάρσαλ, φανερά αδυνατισμένος και με μακριά μαλλιά και γένια.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε σώος και αβλαβής, ο Αλβαρέγκα, ευχαρίστησε το Θεό που είναι ζωντανός, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θυμάται και πολλά από το ταξίδι του. Μοναδική του επιθυμία... να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πατρίδα του το Μεξικό.

Οπως αναφέρουν Νορβηγοί ανθρωπολόγοι : «Δεν βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά συνέρχεται. Του δώσαμε πολύ νερό, ανακτά τις δυνάμεις του. Εχει χαμηλή αρτηριακή πίεση, αλλά δεν κινδυνεύει. Μπορεί να περπατήσει».

PHOTO GALLERY