Γαλλία: 4 άτομα νοσηλεύονται μετά τον εκτροχιασμό τρένου στις Άλπεις

Γαλλία: 4 άτομα νοσηλεύονται μετά τον εκτροχιασμό τρένου στις Άλπεις

Τέσσερα άτομα παραμένουν σήμερα στο νοσοκομείο ύστερα από τον εκτροχιασμό χθες, ενός τουριστικού τρένου στις Άλπεις της Άνω Προβηγκίας (νότια Γαλλία) που προκλήθηκε από την πτώση ενός βράχου πολλών τόνων και προκάλεσε τον θάνατο δύο επιβατών, σύμφωνα με τις αρχές.

Δύο γυναίκες-- μία 49χρονη ρωσίδα τουρίστρια και μία 82χρονη κάτοικος της περιοχής-- σκοτώθηκαν στο χθεσινό δυστύχημα.

Από τους 34 επιβάτες του, οι οκτώ τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Νίκαιας και ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 11:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) σε μια χιονισμένη περιοχή με δύσκολη πρόσβαση στα μισά του δρομολόγιου αυτού του μικρού τοπικού τρένου, ενός από τα πιο ιδιαίτερα της Γαλλίας, το οποίο συνδέει τη Νίκαια με το Ντιν-λε-Μπεν σε περισσότερο από τρεις ώρες διασχίζοντας την πλαγιά του βουνού. Στο σημείο του δυστυχήματος, το τρένο έτρεχε με μειωμένη ταχύτητα, που στο σημείο αυτό της διαδρομής περιορίζεται στα 30 χλμ/ώρα.

"Είναι ένα τραγικό δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου συνδέονται με μια θανάσιμη σύμπτωση: τη συγκυρία της διέλευσης του τρένου και της πτώσης αυτού του τεράστιου βράχου, βάρους περίπου είκοσι τόνων", υπόγράμμισε ο εισαγγελέας του Ντιν-λε-Μπεν.

"Ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στο τρένο, πίσω από την καμπίνα του οδηγού. Ως επακόλουθο, το μπροστινό μέρος του τρένου έπεσε προς τη χαράδρα", εξήγησε ο αντινομάρχης του Καστελάν Σαρμπέλ Αμπού.

"Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιοί ήταν οι παράγοντες, κυρίως οι καιρικές συνθήκες, που μπορεί να έκαναν αυτό το βράχο να αποσπασθεί από το βουνό", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιλιέ.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Γυναίκες τα δύο θύματα του εκτροχιασμού τρένου

Συγκλονιστικές εικόνες: Βράχος έριξε την αμαξοστοιχία στο κενό!