Ιράκ: Βομβιστική επίθεση σε βάρος του προέδρου του κοινοβουλίου

Newsbomb

Μία βόμβα, τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου, εξερράγη την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρόεδρο του ιρακινού κοινοβουλίου στη Μοσούλη, στα βόρεια της χώρας, τραυματίζοντας ελαφρά τους σωματοφύλακές του.

Ο Ουσάμα αλ Νουτζάιφι, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους σουνίτες πολιτικούς της χώρας, επισκεπτόταν την περιοχή αλ Σαλάμ, νοτίως της Μοσούλης, όταν εξερράγη η βόμβα με αποτέλεσμα να καταστραφεί το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι σωματοφύλακες. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου δεν έπαθε το παραμικρό. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Στο μεταξύ βόρεια της Βαγδάτης, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κατά λάθος σε μια περιοχή που έχει καταληφθεί από ισλαμιστές αντάρτες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ένας επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές και ένας εκπρόσωπος μιας πολιτοφυλακής που μάχεται την Αλ Κάιντα.

Οι ισλαμιστές βιντεοσκοπούσαν μια προπαγανδιστική ταινία στην αγροτική περιοχή του Τζιλάμ, κοντά στην πόλη Σαμάρα, ενόψει της επίθεσης που θα πραγματοποιούσε ο βομβιστής αυτοκτονίας αλλά από κάποιο τεχνικό πρόβλημα πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν παγιδευμένο το αυτοκίνητο, είπε ο επικεφαλής της πολιτοφυλακής Σάχουα, Ματζίντ Άλι. Το Τζιλάμ θεωρείται προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Σε ένα άλλο επεισόδιο, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε μια καφετέρια σε μια σιιτική συνοικία της νότιας Βαγδάτης, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους. Στο κέντρο της πρωτεύουσας ένας συνταγματάρχης του στρατού σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο όχημά του.

Διαβάστε επίσης:

Ιράκ: 21 αντάρτες σκοτώθηκαν ενώ γύριζαν προπαγανδιστικό βίντεο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved