ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Ιταλία: Μέχρι το τέλος της εβδομάδας η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι και υπουργός Περιφερειακών Υποθέσεων στην απελθούσα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Ο Ρέντσι ξεκίνησε σήμερα τις συναντήσεις του με τα κόμματα, σε αίθουσα που του διέθεσε για τον σκοπό αυτό η ιταλική Βουλή. Ο κύκλος των συναντήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με τις αντιπροσωπείες των δυο μεγαλύτερων κομμάτων, του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρέντσι δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής ή γερουσιαστής και έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο με την ιδιότητα του γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, της πρώτης σε ψήφους πολιτικής δύναμης της χώρας.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην φάση αυτή, με δική του πρωτοβουλία, ο 39χρονος εντολοδόχος πρωθυπουργός δεν διαθέτει φρουρά για την προσωπική του ασφάλεια.

Από την στιγμή που θα αναλάβει πρωθυπουργός την προστασία του θα αναλάβουν και τυπικά οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας.