Στο εφετείο το θέμα δημοσιοποίησης επιστολών μεταξύ Καρόλου-υπουργών

Newsbomb

Τα ονόματα των υπουργών που έστελναν εμπιστευτικές επιστολές στον πρίγκιπα Κάρολο θα παραμείνουν μυστικά, υποστήριξαν οι δικηγόροι του Πρίγκιπα σήμερα στο εφετείο, τονίζοντας πως ακόμα και οι ημερομηνίες που εστάλησαν δεν πρέπει να γίνουν γνωστές.

Τα επιχειρήματα αυτά παρουσίασαν οι συνήγοροι του Πρίγκιπα Καρόλου, στο πλαίσιο της δικαστικής ακρόασης, με θέμα την δημοσιοποίηση επιστολών μεταξύ υπουργών και βασιλικής οικογένειας.

Για εννέα χρόνια, η κυβέρνηση έχει «πάει κόντρα» στο αίτημα της εφημερίδας «Guardian» να δημοσιεύσει 27 αντίγραφα αλληλογραφίας μεταξύ του διαδόχου του θρόνου και των υπουργών που πέρασαν κατά το διάστημα 7 κυβερνήσεων.

Το 2012 το δικαστήριο είχε καταλήξει στην απόφαση ότι τα έγγραφα πρέπει να γνωστοποιούνται για να επιτραπεί στο κοινό να μάθει αν ο πρίγκιπας έχει επηρεάσει τις πολιτικές της τελευταίας κυβέρνησης των Εργατικών από το 2004 - 2005.

Το δικαστήριο τότε είχε καταλήξει ότι οι επιστολές περιείχαν «ισχυρή επιρροή του πρίγκιπα Καρόλου σε κάποιες ενέργειες της κυβέρνησης».

Το θέμα έφτασε στο εφετείο, όπου ολοκλήρωσε σήμερα τις 3ημερες ακροάσεις και αναμένεται οι τρεις δικαστές να ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved