ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβενία: Νέα ηγεσία στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Σλοβενία: Νέα ηγεσία στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ υπέγραψε διάταγμα για το διορισμό νέας ηγεσίας στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο δικηγόρος Μπόρις Στέφανετς και αναπληρωτές του ορίστηκαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας Γιούρι Φέρμε και Ντάρκο Στάρε.
Ο Μπόρις Στέφανετς, 59 ετών εργάστηκε ως δικηγόρος για 22 χρόνια στη Μούρσκα Σόμποτα και προηγουμένως είχε σύντομη θητεία ως δικαστής και εισαγγελέας.

Ο Γιούρι Φέρμε ήταν επικεφαλής της εγκληματολογικής διεύθυνσης της σλοβενικής αστυνομίας και τώρα είναι σύμβουλος του αστυνομικού επιθεωρητή.

Ο Ντάρκο Στάρε είναι επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς από το 2010. Προηγουμένως ήταν αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας της Σλοβενίας (SOVA).

Η νέα ηγεσία της Επιτροπής αναλαμβάνει καθήκοντα στις 31 Μαρτίου και έως τότε θα παραμείνουν στις θέσεις τους ο πρώην πρόεδρος, Γκόραν Κλέμεντσιτς και οι αναπληρωτές του. Και οι τρεις υπέβαλαν παραίτηση στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 επικαλούμενοι αδυναμία να αντιμετωπίσουν τη συσσωρευμένη διαφθορά.