Σλοβενία: Νέα ηγεσία στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Newsbomb

Ο πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ υπέγραψε διάταγμα για το διορισμό νέας ηγεσίας στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο δικηγόρος Μπόρις Στέφανετς και αναπληρωτές του ορίστηκαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας Γιούρι Φέρμε και Ντάρκο Στάρε.
Ο Μπόρις Στέφανετς, 59 ετών εργάστηκε ως δικηγόρος για 22 χρόνια στη Μούρσκα Σόμποτα και προηγουμένως είχε σύντομη θητεία ως δικαστής και εισαγγελέας.

Ο Γιούρι Φέρμε ήταν επικεφαλής της εγκληματολογικής διεύθυνσης της σλοβενικής αστυνομίας και τώρα είναι σύμβουλος του αστυνομικού επιθεωρητή.

Ο Ντάρκο Στάρε είναι επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς από το 2010. Προηγουμένως ήταν αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και Ασφάλειας της Σλοβενίας (SOVA).

Η νέα ηγεσία της Επιτροπής αναλαμβάνει καθήκοντα στις 31 Μαρτίου και έως τότε θα παραμείνουν στις θέσεις τους ο πρώην πρόεδρος, Γκόραν Κλέμεντσιτς και οι αναπληρωτές του. Και οι τρεις υπέβαλαν παραίτηση στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 επικαλούμενοι αδυναμία να αντιμετωπίσουν τη συσσωρευμένη διαφθορά.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved