ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Απολυμένος σκότωσε έξι εργαζόμενους!

Τουρκία: Απολυμένος σκότωσε έξι εργαζόμενους!

Έξι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Στατιστικής της Τουρκίας (TUIK) έπεσαν νεκροί από τα πυρά ένοπλου άνδρα, στην πόλη Καρς της ομώνυμης επαρχίας, βορειοανατολικά της χώρας.


Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ο δράστης ήταν πρώην εργαζόμενος της τοπικής υπηρεσίας του κρατικού TUIK, ο οποίος είχε απολυθεί πρόσφατα, ενώ αφού άνοιξε πυρ εναντίον πρώην συναδέλφων του, έστρεψε το όπλο εναντίον του, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο κυβερνήτης της Καρς, Εγιούπ Τεπέ. «Το περιστατικό δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση. Το όνομα του δράστη είναι Βεϊσί Ερίν. Εργαζόταν ως ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Στατιστικής», αναφέρει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αξιωματούχος του TUIK επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής του παραρτήματος του TUIK), αλλά και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ακόμη.

Οι πολιτικές εντάσεις, πάντως, αυξάνονται συνεχώς στην Τουρκία, πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου και εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:

Τρίχρονο αγόρι σώθηκε από… στρώμα! (video)