Μαλαισία: Στο άγνωστο συνεχίζονται οι έρευνες

Newsbomb

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines δε λέει να διαλυθεί, καθώς παρά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας ότι το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος έχει εντοπιστεί και όλοι οι επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί, τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν, αλλά και εντείνονται, αφού πρακτικά δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα συντρίμμια, ούτε και τα μαύρα κουτιά.

Το νέο στοιχείο που προστέθηκε εχθές στο παζλ της εξαφάνισης του Boeing είναι το τελευταίο ηλεκτρονικό σήμα που εξέπεμψε το αεροπλάνο πριν εξαφανιστεί, προς έναν επίγειο σταθμό.

"Υπάρχουν ενδείξεις για μια μερική επικοινωνία μεταξύ του αεροσκάφους και ενός επίγειου σταθμού στις 00.19 (GMT)", είπε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. "Επί του παρόντος δεν κατανοούμε τη μετάδοση του σήματος" το οποίο εξετάζεται ακόμη, τόνισε.

Ένα στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι η σιωπηρή στάση που κρατούν απέναντι στο θέμα οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, που θεωρητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του αεροσκάφους. Η σιωπή αυτή, μάλιστα, συνδέεται από πολλούς με τις πληροφορίες που ήθελαν το αεροπλάνο να κατευθύνεται προς την αμερικανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία, πυροδοτώντας νέα σενάρια συνωμοσίας.

Ένα τέτοιο σενάριο μάλιστα υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, που υποστηρίζει πως οι ερευνητές είναι πεπεισμένοι ότι επρόκειτο για αποστολή αυτοκτονίας, και άρα ένας από τους επιβάτες ήταν καμικάζι, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστά τα κίνητρά του. Επιπλέον, η εφημερίδα επισημαίνει ότι στην προχθεσινή ανακοίνωση της Malaysia Airilines γίνεται λόγος για 226 επιβάτες και 13 "φίλους και συνεργάτες" της εταιρείας, ενώ παλαιότερα είχε αναφερθεί ότι στο αεροπλάνο βρισκόταν 227 επιβάτες και 12μελες πλήρωμα – δηλαδή, ένας επιβάτης "μετατράπηκε" σε φίλο ή συνεργάτη της εταιρείας...

Η αμερικανική συσκευή εντοπισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να φτάσει στην περιοχή των ερευνών στις 5 Απριλίου, όμως τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777 εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να εκπέμπουν σήμα για άλλες δύο ημέρες, οπότε θα εξαντληθεί η μπαταρία τους.

Από την άλλη πλευρά ξεχειλίζει πλέον η οργή των συγγενών των επιβατών της μοιραίας πτήσης, οι οποίοι θεωρούν πως η κυβέρνηση της Μαλαισίας και η Malaysia Airlines τους έχουν εξαπατήσει και τους αποκρύπτουν στοιχεία, ενώ για τις ανακοινώσεις του Μαλαισιανού πρωθυπουργού εκτιμούν ότι επρόκειτο "για μια απόπειρα να παραπλανήσουν τις οικογένειες των επιβατών και μια προσπάθεια να παραπλανήσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο".

Διαβάστε επίσης:

Πορεία διαμαρτυρίας από τους συγγενείς των επιβατών του Boeing

Έτσι κατάλαβαν που συνετρίβη το αεροσκάφος

Οργή και θρήνος των συγγενών των επιβατών του μοιραίου Boeing

Μαλαισία: Οι αρχές εξετάζουν ένα περίεργο ηλεκτρονικό σήμα

Τραγικό: Μόλις 23 μηνών ο μικρότερος επιβάτης του Boeing

Μαλαισία: Ο πρόεδρος Σι θα στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Μαλαίσια

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved