ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πάνω από 700.000 άτομα ήπιαν μολυσμένο νερό

Ιταλία: Πάνω από 700.000 άτομα ήπιαν μολυσμένο νερό

Πάνω από 700.000 άτομα στην κεντρική περιοχή Αμπρούτσο έχουν πιει μολυσμένο νερό, σύμφωνα με έκθεση του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας.

Για τη μόλυνση των υδάτων ευθύνεται μια παράνομη χωματερή, η οποία είχε δημιουργηθεί έξω από την πόλη Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, όπου κατέληγαν πολλά βιομηχανικά απόβλητα.

«Η ποιότητα του νερού αλλοιώθηκε με διαρκή και αναμφισβήτητο τρόπο λόγω βιομηχανικής δραστηριότητας υψηλού κινδύνου και ανεξέλεγκτων πρακτικών μεταφοράς απορριμμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι στην πόλη Κιέτι του Αμπρούτσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια δίκη διευθυντικών στελεχών των βιομηχανιών Solvay και Montedison, με την κατηγορία περιβαλλοντικής καταστροφής και μόλυνσης των υδάτων.

Και μπορεί η παράνομη χωματερή, η μεγαλύτερη στην Ευρώπη, να κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές το 2007, ωστόσο κατά τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ο καθαρισμός της περιοχής από τα βιομηχανικά απόβλητα θα κοστίσει τουλάχιστον εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Ποσό το οποίο, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει διατεθεί ούτε από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης, αλλά και ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση του Αμπρούτσο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι κατσίκες είναι τελικά πιο έξυπνες! (videos)