Ουκρανία: Υπουργός κατηγορεί τον Πούτιν ως υποκινητή ταραχών

Newsbomb

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους διαδηλωτές στην ανατολική Ουκρανία και υποσχέθηκε ότι η αστυνομία θα αποκαταστήσει ειρηνικά την τάξη.


Ο Αβάκοφ κατηγόρησε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι συνωμοτεί με τον Πούτιν για να πυροδοτήσουν εντάσεις σε μια περιοχή που κατοικείται σε μεγάλο βαθμό από ρωσόφωνους.

Νωρίτερα σήμερα, φιλορώσοι διαδηλωτές που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις επαρχίες τους με το ερώτημα της ένωσής τους με τη Ρωσία κατέλαβαν το κυβερνείο στην πόλη Ντονέτσκ και τα γραφεία των υπηρεσιών ασφαλείας στο γειτονικό Λουχάνσκ.

"Ο Πούτιν και ο Γιανουκόβιτς διέταξαν και πλήρωσαν για το τελευταίο κύμα αυτονομιστικών ταραχών στα ανατολικά της χώρας. Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν εκεί δεν είναι πολλοί, είναι όμως πολύ επιθετικοί", ανέφερε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook.

"Η κατάσταση θα επανέλθει υπό έλεγχο χωρίς αιματοχυσία. Αυτή είναι πράγματι η εντολή προς τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Όμως η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα ανεχτεί ειρηνικά την ανομία των προβοκατόρων", πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Διαδηλωτές κατέλαβαν τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Λουχάνσκ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved