ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Καταγγέλλει ρωσική επίθεση το Κίεβο

Ουκρανία: Καταγγέλλει ρωσική επίθεση το Κίεβο

«Επίθεση» της Ρωσίας κατήγγειλε η ουκρανική κυβέρνηση, έπειτα από μία σειρά επιδρομών φιλορώσων ενόπλων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τη στιγμή που συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβακόφ, σε πολλές πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Συγκρούσεις διεξάγονται στις πόλεις Κραματόρσκ και Κράνσι Λίμαν, στην επαρχία του Ντονέτσκ, ενώ σύμφωνα με τον Αβακόφ, οι επιτιθέμενοι είναι οπλισμένοι με όπλα ρωσικής κατασκευής AK100.

«Μονάδες των υπουργείων Αμυνας και Εσωτερικών επεξεργάζονται επιχειρησιακό σχέδιο απάντησης», δήλωσε σε μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

Η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει την ουκρανική κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αιματηρή καταστολή των ταραχών, τις οποίες, όμως σύμφωνα με την Ουάσινγκτον και το Κίεβο, έχει η ίδια ενορχηστρώσει. Η Μόσχα, πάντως, όπως επιβεβαιώνει το ΝΑΤΟ, έχει συγκεντρώσει δύναμη 40.000 στρατιωτών στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, δημιουργώντας ανησυχίες για νέα στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας