ΚΟΣΜΟΣ

Ο γύρος του κόσμου κάτω από την Γη!

Ο γύρος του κόσμου κάτω από την Γη!

Ο Chris Gray είναι προγραμματιστής στο επάγγελμα έχει ένα όραμα: Να κάνει το γύρο του κόσμου κάτω από την επιφάνεια της γης;

Και κάνει την αρχή σχεδιάζοντας έναν χάρτη με το πώς θα ήταν ένα παγκόσμιο δίκτυο Μετρό κάτω από την επιφάνεια της Γης, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη, διασχίζοντας ωκεανούς μέσα από τεράστια τούνελ σύμφωνα με τα perierga. Βέβαια προς το παρόν κάτι τέτοιο παραμένει αδύνατο, καθώς το κόστος είναι εξωφρενικά μεγάλο για να κατασκευαστούν ατελείωτα τούνελ ικανά να αντέξουν την πίεση του νερού σε βάθος χιλιομέτρων.

Για παράδειγμα, ένα τούνελ που θα συνέδεε το Λονδίνο με τη Νέα Υόρκη θα είχε μήκος 5.567 χλμ. και με δεδομένο πως αυτήν τη στιγμή οι μηχανικοί μπορούν να κατασκευάσουν σύραγγες σε ρυθμό 30 μ. τη μέρα, θα χρειάζονταν 508 χρόνια για να το ολοκληρώσουν, όπως αναφέρει η Daily Mail. Αν και το όραμα του προγραμματιστή δεν είναι πραγματοποιήσιμο, ωστόσο οι χάρτες δίνουν μια εντυπωσιακή εικόνα ταξιδιού κάτω από την επιφάνεια της Γης, κάνοντας το… υπόγειο όνειρο ακόμα πιο έντονο!