ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτη σύνοδος της Ε.Ε. για την Ουκρανία

Έκτακτη σύνοδος της Ε.Ε. για την Ουκρανία

Eκτάκτως συνεδριάζει τη Δευτέρα το μεσημέρι η Ε.Ε. για τη κρίση στην Ουκρανία. Εν τω μεταξύ διαπραγματευτές του ΟΑΣΕ σπεύδουν στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση των παρατηρητών του που κρατούνται από φιλορώσους αποσχιστές.

Η Ρωσία διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει στην απελευθέρωσή τους. Οι G7 αποφάσισαν νέες κυρώσεις για τη Μόσχα και ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι θα απαντήσει στρατιωτικά εάν η Μόσχα στείλει «ειρηνευτικές δυνάμεις» στα ανατολικά της χώρας.


Ανώτατοι διπλωμάτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με θέμα την εξεύρεση τρόπων αποκλιμάκωσης της ουκρανικής κρίσης και την επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας, δήλωσαν σήμερα πηγές της ΕΕ.

Διατηρώντας την ανωνυμία τους, τρεις πηγές της Ε.Ε. δήλωσαν ότι αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος περίπου το μεσημέρι της Δευτέρας.
Παράλληλα, πηγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε σήμερα ότι η Ε.Ε. πρόκειται να προσθέσει νέα ονόματα στη λίστα με τους Ρώσους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Ε.Ε. έχει ήδη συμφωνήσει σε κυρώσεις εις βάρος και άλλων προσώπων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνηθεί ευρύτερες οικονομικές κυρώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: ΗΠΑ και Ε.Ε. στο στάδιο «προετοιμασίας των κυρώσεων»