ΚΟΣΜΟΣ

Μητροπολίτης Ονούφριος προς πολιτικούς: Μην χρησιμοποιείτε το λαό για δικό σας συμφέρον

Μητροπολίτης Ονούφριος προς πολιτικούς: Μην χρησιμοποιείτε το λαό για δικό σας συμφέρον

"Ζητώ από τους πολίτες της Ουκρανίας , ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη θρησκεία τους , να έχουν σοφία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις" αναφέρει σε μήνυμά του για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην περιοχή ο τοποτηρητής στην Μητρόπολη του Κιέβου, Μητροπολίτης Ονούφριος εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά του σε σχέση με τα τραγικά γεγονότα στην Οδησσό .

Αναλυτικά δήλωσε:

"Στις 2 Μαΐου 2014 τραγικά γεγονότα συνέβησαν στην Οδησσό . Περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 125 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων . Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου προς τις οικογένειες των νεκρών και προσεύχομαι για την αποκατάσταση του τραυματισμένων .

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ζητά και καλεί τόσο τους Ουκρανούς πολιτικούς όσο και τις άλλες εξωτερικές και εσωτερικές δυνάμεις να μην αναθερμαίνουν τη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ουκρανία . Μην χρησιμοποιείτε το λαό του Θεού και της Εκκλησίας για το δικό σας συμφέρον ! Προσευχόμαστε στο Θεό ούτως ώστε η ειρήνη να επιστρέψει γρήγορα στην χώρα μας .

Ζητώ από τους πολίτες της Ουκρανίας , ανεξάρτητα από την εθνικότητα και τη θρησκεία τους , να διακατέχονται από σοφία και να μην υποκύψουν στις προκλήσεις . Δεν έχει χυθεί αρκετό αίμα τους τελευταίους μήνες , για να μας κάνει να καταλάβουμε ότι μόνο με ειρηνικά λόγια και όχι με τη βία μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και τις συγκρούσεις ;

Η Ουκρανία είναι το κοινό μας σπίτι ! Ας προσευχηθούμε και ας μην μαλώνουμε !

Καλώ τους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να δείξουν υπεύθυνη ποιμαντική στάση κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου .

Και είθε η ειρήνη του Θεού και η αμοιβαία συγχώρεση να είναι στις καρδιές μας !

+ Ονούφριος

Μητροπολίτης Chernovtsi και Μπουκοβίνα

Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κιέβου"

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Διαβάστε επίσης

Σκόπια: Η απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας προϋπόθεση διαλόγου με εκκλησία Σερβίας