Μπαρόζο: Ολέθρια τυχόν έξοδος της Βρετανίας από Ε.Ε.

Newsbomb

«Ειδική περίπτωση» χαρακτήρισε τη Βρετανία ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος καλεί τη νέα Επιτροπή και τον πρόεδρό της, που θα προκύψουν από τις ευρωεκλογές, να κάνουν τις σωστές κινήσεις ώστε να αποφευχθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε., μία εξέλιξη που ο ίδιος θεωρεί ότι θα αποβεί ολέθρια και για την Ευρώπη.


«Η σχέση ανάμεσα σε Ευρώπη και Βρετανία είναι αμφίδρομη. Δεν μπορεί να υπάρξει η μία δίχως της άλλη», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο.

Εκτιμώ, συνέχισε, ότι για ιστορικούς, γεωπολιτικούς και οικονομικούς λόγους η Βρετανία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση. «Επιβάλλεται, επομένως, να βρούμε τρόπους ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Λονδίνου, εφόσον δεν τίθεται ζήτημα ριζικής αναθεώρησης των Ευρωπαϊκών Συνθηκών», κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν σύμφωνα με το Deutsche Welle.

Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Μπαρόζο εξέφρασε η Ντάουνινγκ Στριτ, εκτιμώντας ότι αυτές καταδεικνύουν μια σαφή αλλαγή στάσης της Ευρώπης έναντι των «δίκαιων» αιτημάτων της Βρετανίας.

Διαβάστε επίσης: Νεαρή γυναίκα επιτέθηκε σε ηλικιωμένο με κλωτσιές! (pics+ video)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved