ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ζητούν την εφαρμογή του οδικού χάρτη

Ρωσία: Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ζητούν την εφαρμογή του οδικού χάρτη

Η Μόσχα αναμένει ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές της Ουκρανίας θα σεβαστούν τον οδικό χάρτη του ΟΑΣΕ εάν το Κίεβο σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.


"Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να τεθεί σε εφαρμογή, το συντομότερο δυνατόν, ο οδικός χάρτης", ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του, κάνοντας ταυτοχρόνως έκκληση στις ουκρανικές αρχές να σταματήσουν "τις επιχειρήσεις αντιποίνων στα νοτιοανατολικά" της Ουκρανίας και να αποσύρει από τις περιοχές αυτές τον τακτικό στρατό και τις άλλες ένοπλες ομάδες.

"Εάν το Κίεβο λάβει αυτά τα μέτρα, αναμένουμε ότι οι ηγέτες των δυνάμεων αυτοάμυνας του Ντονμπάς και του Λουχάνσκ θα αντιδράσουν με ανάλογο τρόπο. Η εφαρμογή των όρων του οδικού χάρτη θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και των περιοχών της Ουκρανίας, με στόχο τη συμφιλίωση και μια συνταγματική μεταρρύθμιση που θα εμποδίσουν τη χώρα να οδεύσει προς την καταστροφή", τονίζει η ρωσική διπλωματία.

Διαβάστε επίσης: Ντονέτσκ: Ζητούν την είσοδό τους στη Ρωσική Ομοσπονδία