ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Νιγηρία: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα μια πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.


«Σημειώθηκαν δύο ξεχωριστές εκρήξεις» στην αγορά Νέα Αμπούτζα γύρω στις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Παμ Αγιούμπα.
«Η πρώτη έκρηξη οφείλεται σε ένα παγιδευμένο φορτηγό, η δεύτερη σε ένα παγιδευμένο μικρό λεωφορείο» επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος της ειδικής στρατιωτικής ομάδας του Κρατιδίου του Πλατό, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Τζος.

Πριν από ένα μήνα, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούζα, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας (που βρίσκεται 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τζος).

Όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από τις εκρήξεις έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι.
Ο δημοσιογράφος μέτρησε τουλάχιστον 10 σορούς λίγο μετά τις εκρήξεις.

Νωρίτερα σήμερα το κοινοβούλιο της Νιγηρίας ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, το θέατρο της εξέγερσης της ένοπλης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επισήμανε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαβάστε επίσης: Νιγηρία: Ισραηλινοί εμπειρογνώμονες στις έρευνες για τις μαθήτριες