ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σερβία ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Στη Σερβία ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος θα επισκεφθεί "στο εγγύς μέλλον" τη Σερβία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και θα διαμείνει και στο Κόσοβο, ανακοίνωσε το Πατριαρχείο της Μόσχας, όπως μεταδίδει το θρησκευτικό πρακτορείο ενημέρωσης (VIA).


Ο Πατριάρχης Κύριλλος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί σύντομα τη Σερβία και ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης θα διαμείνει και στο Κόσοβο, στη διάρκεια δεξίωσης προς τιμήν του στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Ρωσική Εκκλησία, όπως είπε, εξακολουθεί "να ανησυχεί για τη θέση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Σέρβων που ζουν στο Κόσοβο".
"Προσευχόμαστε για τα αδέλφια μας και υψώνουμε φωνή για την προστασία τους" ανέφερε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Μόσχας προσφέρθηκε για "ειρηνευτική αποστολή" της Εκκλησίας, με στόχο την εδραίωση διαλόγου "μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών".

"Η τραγωδία στην Ουκρανία- είναι δική μας τραγωδία" ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος και πρόσθεσε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, που είναι σε κανονική ενότητα με το Πατριαρχείο Μόσχας, έχει ενορίες τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας. Η Εκκλησία δεν είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει πολιτικά συμφέροντα, πρόσθεσε.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι συνεχάρη για την εκλογή του τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.
Σύμφωνα με το VIA, η Εκκλησία είναι ο πρώτος σημαντικός ρωσικός θεσμός που αναγνώρισε τα αποτελέσματα των ουκρανικών προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Στη στήριξη της Γερμανίας υπολογίζει η Σερβία