ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τζιχαντιστική οργάνωση απήγαγε 200 Κούρδους πολίτες

Συρία: Τζιχαντιστική οργάνωση απήγαγε 200 Κούρδους πολίτες

Το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, μια από τις πιο βίαιες οργανώσεις που δρουν στη Συρία, απήγαγε περίπου 200 Κούρδους από την επαρχία του Χαλεπιού, έγινε γνωστό σήμερα από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι μαχητές του ΙΚΙΛ απήγαγαν την Πέμπτη 193 Κούρδους πολίτες, ηλικίας από 17 έως 70 ετών, στο χωριό Καμπάσιν, στην επαρχία του Χαλεπιού», ανέφερε το Παρατηρητήριο, μια μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο στρατιωτικών και νοσοκομειακών πηγών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου, τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, το κίνητρο της απαγωγής παραμένει αδιευκρίνιστο, ωστόσο «τέτοιες ενέργειες συμβαίνουν συχνά στις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του ΙΚΙΛ».

Το ΙΚΙΛ ιδρύθηκε το 2006 στο Ιράκ και συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Εμφανίστηκε στη Συρία για πρώτη φορά πριν από έναν χρόνο και βρίσκεται σε σύγκρουση με το Μέτωπο Αλ Νόσρα –το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη χώρα– και τις άλλες οργανώσεις των ανταρτών.

Οι Κούρδοι ήρθαν αντιμέτωποι με το ΙΚΙΛ πριν από μερικούς μήνες, όταν οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να καταλάβουν τα κοιτάσματα πετρελαίου της Συρίας, στις ανατολικές και βόρειες περιοχές της χώρας, σε επαρχίες όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Κούρδοι. Ενώ οι τελευταίοι προσπαθούν να διευρύνουν την αυτονομία τους, το ΙΚΙΛ επιδιώκει να εγκαθιδρύσει στα εδάφη τους, μεταξύ Συρίας και Ιράκ, ένα ισλαμικό κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Ζωγράφισε το διαβατήριο του πατέρα του στις διακοπές! (photo)

Φρίκη στη Μαλαισία: 38 άντρες βίασαν 15χρονη

Κρεμάστηκε με το ένα χέρι 150 μέτρα πάνω από το Λονδίνο! (video)