ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που σοκάρει: Νεκροί πολίτες στους δρόμους του Λουγκάνσκ

Βίντεο που σοκάρει: Νεκροί πολίτες στους δρόμους του Λουγκάνσκ

Εικόνες που σοκάρουν κάνουν το γύρο του διαδικτύου από τις κτηνωδίες εναντίον του άμαχου πληθυσμού στο Λουγκάνσκ

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αιματηρές επιχειρήσεις και τους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία, μην διστάζοντας να στραφούν ακόμα και κατά του άμαχου πληθυσμού.

Στο διαδίκτυο έχει ανέβει ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται οι τραγικές συνέπειες της καταστροφικής αεροπορικής επίθεσης στο Λουγκάνσκ.

Από την κλίμακα της καταστροφής είναι εμφανές ότι δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν σε ένα τυχαίο χτύπημα από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν την κατάσταση οι αρχές της Ουκρανίας.

Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο οι Ουκρανοί φασίστες βομβαρδίζουν αδιάκριτα το κέντρο της πόλης, προκαλώντας μια πραγματική κτηνωδία εναντίον πολιτών.

Γυναίκες και άνδρες, απλοί, αθώοι πολίτες, θύματα μιας αιματηρής επιχείρησης για την οποία οι Δυτικοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η ελληνική προεδρεία, διατηρούν ως τώρα μια σιωπή, η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και πιο ένοχη...

Όπως έγινε επίσημα γνωστό, αεροσκάφος επίθεσης Su-25 της Ουκρανικής Πολεμική Αεροπορία έπληξε με ρουκέτες 80 διαμετρήματος της σειράς S-8 το κέντρο του Λούγκανσκ, το κτιριακό συγκρότημα της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης Λούγκανσκ, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα από τους αυτονομιστές και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, επλήγησαν τα δημόσια κτίρια και το πάρκο των Ηρώων του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τη χθεσινή αεροπορική επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 πολίτες, ενώ γίνονται αναφορές για χρήση βομβών-διασποράς.

Το Σλαβιάνσκ, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία εδώ και σχεδόν δύο μήνες, είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές δυνάμεις και πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις και σποραδικές ανταλλαγές πυρών.

Στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, εκατοντάδες αντάρτες πραγματοποίησαν έφοδο τη Δευτέρα εναντίον των συνοριακών φρουρών που διήρκησε όλη την ημέρα προκαλώντας σύμφωνα με τους τελευταίους, οκτώ τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών και πέντε νεκρούς στις τάξεις των αυτονομιστών.

Την ίδια στιγμή οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους προκειμένου να προστατευτούν, αλλά όπως έχουν δείξει οι τελευταίες επιχειρήσεις οι ουκρανικές δυνάμεις χτυπάνε αδιάκριτα, μη διστάζοντας να βομβαρδίσουν ακόμα και νοσοκομεία για παιδιά!

Είναι φανερό ότι η στρατιωτική επιχείρηση πλέον στρέφεται αδιάκριτα, ακόμα και κατά αόπλων, αθώων πολιτών...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: 181 νεκροί και 239 τραυματίες από τις μάχες

Ρωσία: Κατηγορεί την Ουκρανία για «έγκλημα κατά του ουκρανικού λαού»

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τη χρήση βίας από την Ουκρανία

Ουκρανία - Κραυγές απελπισίας πολιτών: «Φασίστες τι μας κάνετε;» (vid)