Ρωσία: επέστρεψαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού Zvezda

Newsbomb

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ουκρανικές αρχές και επέστρεψαν στη Μόσχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου Zvezda.

Οι δημοσιογράφοι απελευθερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του καναλιού απηύθυνε αίτημα για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Π. Ποροσένκο, και επιπλέον ζήτησε την υποστήριξη της δημοσιογραφικής κοινότητας. Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία συνέβαλε στην προσπάθεια. Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι Ενώσεις Δημοσιογράφων στη Ρωσία και τη Μόσχα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης παρότρυναν την Ουκρανία προς την ίδια κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με την αιτιολογία ότι παρακολουθούσαν σημείο ελέγχου της ουκρανικής εθνικής φρουράς. Ωστόσο, ας σημειωθεί ότι για αρκετές ώρες δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση ενώ σύμφωνα με το δίκτυο Zvezda οι ουκρανικές αρχές τελικά δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε κατηγορίες που θα μπορούσαν να τους απαγγελθούν.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Κρατούνται Ρώσοι δημοσιογράφοι

Μόσχα: Να απελευθερωθούν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι

Εκνευρισμός στη Μόσχα για την απαγωγή δύο Ρώσων δημοσιογράφων

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved