ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Κρατούνται Ρώσοι δημοσιογράφοι

Ουκρανία: Κρατούνται Ρώσοι δημοσιογράφοι

Με την κατηγορία ότι παρακολουθούσαν ένα σημείο ελέγχου, μέλη τη ουκρανικής εθνικής φρουράς ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και έθεσαν σε περιορισμό δυο Ρώσους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda, ενημερώνει το Itar-Tass.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι αυτήν τη στιγμή οι δυο κρατούμενοι βρίσκονται στην ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας. Επίσης, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι είχαν μαζί τους έγγραφα, τα οποία επιβεβαίωναν τις διαπιστεύσεις τους από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Αναμένεται περαιτέρω ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες και τις προθέσεις της παρουσίας των δημοσιογράφων στο σημείο ελέγχου, αλλά και για τις συνθήκες της κράτησής τους.

Ας σημειωθεί ότι η επικοινωνία με το συνεργείο του τηλεοπτικού καναλιού Zvezda που εργαζόταν στην Ουκρανία από τις 4 Ιουνίου, χάθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 06 Ιουνίου, ώρα 18.00. Το κανάλι ανακοίνωσε ότι οι δημοσιογράφοι κρατούνταν σε μια περιοχή, όχι μακριά από το Σλαβιάνσκ. Άνθρωποι με μαύρες στολές τους έβαλαν μάσκες και χειροπέδες και τους μετέφεραν κάπου. Οι πρώτες πληροφορίες τους περιέγραφαν ως μέλη του Δεξιού Τομέα ή μισθοφόρους.

Έκτοτε, έγιναν ενέργειες από την πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία και από τις Ενώσεις Δημοσιογράφων της Ρωσίας και της Μόσχας για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων. Η διοίκηση του καναλιού Zvezda με ανακοίνωσή του απευθύνθηκε προσωπικά στον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Π.Ποροσένκο, για τον ίδιο σκοπό. Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς που παρουσιάζει τους λόγους κράτησης των δημοσιογράφων δημοσιεύτηκε πριν λίγα λεπτά.

Διαβάστε επίσης:

Οι ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας ζήτησαν να σταματήσει γρήγορα η αιματοχυσία

Ουκρανία: Ορκίστηκε ο Πέτρο Ποροσένκο