ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνάντηση Βαρθολομαίου με πάπα Βενέδικτο

Ιταλία: Συνάντηση  Βαρθολομαίου με πάπα Βενέδικτο

Μετά τη συμμετοχή του στην προσευχή υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, την Κυριακή (8/6), ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μία ημέρα μετά συναντήθηκε στο Βατικανό με τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίτιμος ποντίφικας αναφέρθηκε στη συνήθειά του να διαβάζει, να κάνει μικρούς περιπάτους αλλά και να παίζει πιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον πρώτο επίτιμο πάπα, ενώ ο Φραγκίσκος, σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε ότι «είναι πολύ πιθανόν να μην είναι ο τελευταίος».

Παράλληλα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθισε σε γεύμα το οποίο και προσέφερε, προς τιμήν του, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Το γεύμα, στο οποίο ήταν «παρών», μεταξύ των άλλων και ο πρέσβης της Ελλάδας παρά την Αγία Έδρα, Γεώργιος Παπαδόπουλος, παρετέθη και προς τιμήν του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ο οποίος παρακολούθησε επίσης την τελετή «επίκλησης της ειρήνης» στο Βατικανό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε από τον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, εντός της Αγίας Έδρας, όπου φιλοξενήθηκε από τον ποντίφικα, ο οποίος θέλησε να τον κατευοδώσει προσωπικά, συνοδεύοντάς τον μέχρι το αυτοκίνητο και χαιρετώντας θερμά όλη την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μια ακόμη πράξη η οποία αποδεικνύει τη στενή, αδελφική σχέση των δυο θρησκευτικών ηγετών, η οποία ξεπερνά κάθε τυπικό πρωτόκολλο.

Διαβάστε ακόμα:

Παρίσι: Κατέρρευσε από τις κλειδαριές η γέφυρα των ερωτευμένων! (videos+photos)