ΚΟΣΜΟΣ

Χειρούργησαν δίδυμα που ήταν στον ίδιο πλακούντα! (pics)

Χειρούργησαν δίδυμα που ήταν στον ίδιο πλακούντα! (pics)

Μια μητέρα από την Αυστραλία μπορεί δικαιωματικά να πιστεύει ότι ίσως είναι μία από τις πιο τυχερές μητέρες του κόσμου!

Ένα θαύμα έγινε πριν μερικές μέρες στην Αυστραλία όταν μια ιατρική ομάδα κατάφερε να χειρουργήσει δίδυμα ενώ τα κυοφορούσε η μητέρα τους. Το σπανιότερο δε είναι ότι τα δύο μωρά μοιράζονταν τον ίδιο πλακούντα.

Η μητέρα αισθάνεται ευγνώμων αφού οι ειδικοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία τη χειρουργική επέμβαση στα δύο αγέννητα δίδυμα κορίτσια της.

Σύμφωνα με τον γιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση, το αίμα μπορούσε να ρέει ελεύθερα μεταξύ των βρεφών και αυτό μπορούσε να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα αφού ήταν στον ίδιο πλακούντα.

Αυτό μπορούσε να επηρεάσει τόσο το αίμα των μωρών όσο και το γεγονός ότι το ένα θα μπορούσε να μολύνει το άλλο. Η επέμβαση έγινε με τη βοήθεια ενός τηλεσκόπιου που εισήχθη στη μήτρα της μητέρας.

«Μέσα από το τηλεσκόπιο, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και να δούμε τα αιμοφόρα αγγεία που συνέδεαν τα δύο μωρά μέσω του πλακούντα. Περάσαμε ένα λέιζερ οπτικών ινών μέσα από το τηλεσκόπιο για να κλείσει τα αγγεία », είπε ο Δρ. Cole.
«Αυτό τελειώσε και την άνιση κατανομή του αίματος μεταξύ των βρεφών».

Η χειρουργική επέμβαση επέτρεψε επίσης την εγκυμοσύνη να προχωρήσει περισσότερο, γεγονός που ωφέλησε την ανάπτυξη των μωρών, αλλά λόγω της προεκλαμψίας της μητέρας οι γιατροί προχώρησαν σε έναν πρόωρο τοκετό στις 6 Μαΐου.

Τα μωρά πάντως χαίρουν άκρας υγείας.

Διαβάστε επίσης: Επτάχρονη βοήθησε τη μητέρα της να... γεννήσει! (pics)