ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου

Ισραήλ: Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου

Τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την Ιερουσαλήμ, λίγη ώρα αφότου οι σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην πόλη.

Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν περίπου στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Έπειτα τουλάχιστον 4 λάμψεις «έσκισαν» τον ουρανό νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, τη στιγμή που σημειώνονταν οι εκρήξεις. Σειρήνες ήχησαν επίσης βόρεια του Τελ Αβίβ.

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς (Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ), ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τις επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ, του Τελ Αβίβ και της Χάιφα στα βόρεια, πιο μακριά από κάθε άλλη φορά που έχουν εκτοξευθεί ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Για πρώτη φορά, οι Ταξιαρχίες Κάσαμ έπληξαν τη Χάιφα με μια ρουκέτα R160, την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ με 4 ρουκέτες Μ75 και το Τελ Αβίβ με 4 ρουκέτες Μ75», ανέφεραν οι Ταξιαρχίες σε μια ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η ισραηλινή κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν έλαβε αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες από την ομοβροντία ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς εναντίον πόλεων όπως το κεντρικό Τελ Αβίβ και η Ιερουσαλήμ, όπως επίσης και η Χάιφα.

«Δεν έχουμε λάβει αναφορές για θύματα από καμία από τις περιοχές που έπληξαν οι ρουκέτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, ο υποστράτηγος Μοτί Αλμόζ στο ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10.

Είναι η πρώτη φορά από τις συγκρούσεις του Νοεμβρίου του 2012, μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, που μαχητές οι οποίοι δρουν στη Γάζα εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον της Ιερουσαλήμ.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μία ισχυρή έκρηξη στο Ραμάτ Ραζιέλ, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, αλλά μέχρι στιγμής, ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός έχουν επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές.

Ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πάντως ότι οι σειρήνες συναγερμού που ήχησαν στη Μπινιαμίνα, στο βόρειο Ισραήλ, φαίνεται πως οφείλονται σε λάθος συναγερμό.

Διαβάστε ακόμα:

Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να διεισδύσουν στο Ισραήλ

Το Ισραήλ κήρυξε επιστράτευση – Δραματικές εξελίξεις

Κινέζος είχε το μεγαλύτερο όγκο της ιστορίας! (photos)

Νέα Υόρκη: Εγκατέλειψε το μωρό της σε αποβάθρα του μετρό (video)

Ουαλία: Της έκοψε το αυτί με τα δόντια επειδή ζήλευε! (photos)

Γαλλία: Εντοπίστηκε σορός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια

Ισπανία: Έφηβος σκοτώθηκε πέφτοντας από τρενάκι λούνα παρκ (photo)

Ρωσία: Βουλευτής κατηγόρησε χαρτονόμισμα για… πορνογραφία!