ΗΠΑ: «Να ελεγχθούν τα ρωσικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ουκρανία»

Σύμφωνες με την απαίτηση του Κιέβου να ελεγχθούν στα σύνορα τα φορτηγά της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία δηλώνουν οι ΗΠΑ, φοβούμενες ότι η Μόσχα μπορεί να προσπαθήσει να προσφέρει βοήθεια στους αυτονομιστές αντάρτες.
ΗΠΑ: «Να ελεγχθούν τα ρωσικά φορτηγά που μεταβαίνουν στην Ουκρανία»
1'

Η Ουάσινγκτον και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την οχηματαγωγή των 262 φορτηγών που κατευθύνεται προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο πάντως, τα φορτηγά μεταφέρουν μόνο είδη πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συγκρούσεις.

"Η Ρωσία δεν έχει το δικαίωμα να μπει (σε ουκρανικό έδαφος) χωρίς την άδεια του Κιέβου, είτε το κάνει για ανθρωπιστικούς λόγους, είτε με οποιοδήποτε άλλο πρόσχημα", δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι ουκρανικές αρχές "έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο" στο οποίο έχουν εμπιστοσύνη οι ΗΠΑ. "Πλέον, επαφίεται στους Ρώσους να παίξουν το παιχνίδι", πρόσθεσε.

Τα ρωσικά φορτηγά αναμένεται να φτάσουν αύριο Τετάρτη στα σύνορα με την Ουκρανία. Σχηματίζουν μια φάλαγγα μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων και σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας μεταφέρουν 1.800 τόνους τροφίμων και φαρμάκων καθώς και γεννήτριες.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα: Καταγγέλουν ουκρανικό νομοσχέδιο που επιτρέπει λογοκρισία

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή