ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

Τον έλεγχο μικρότερων οικισμών στην ανατολική Ουκρανία πήραν οι κυβερνητικές δυνάμεις, έπειτα από επίθεσεις που πραγματοποίησαν κατά των ανταρτών.

Σε ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού αναφέρεται πως υπάρχουν υποψίες ότι οι αντάρτες απάντησαν στα πυρά κάνοντας χρήση του ισχυρού ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος Ουραγκάν νοτιοανατολικά του Ντονέτσκ κοντά στο χωριό Νοβοκατερίνιβκα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε το εν λόγω όπλο ενώ δεν αναφέρονται οι απώλειες των πλευρών και οι αντάρτες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής.

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως απωθούν σταθερά τους αντάρτες και έχουν αποκόψει τις γραμμές επικοινωνίας τους στην ανατολική Ουκρανία, όπου η σύγκρουση διαρκεί ήδη τέσσερις μήνες.

"Οι ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται σε πανικό προσπαθώντας να φύγουν απ' αυτά τα μέρη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού.

Για την ανταρτική πυραυλική επίθεση στη Νοβοκατερίνιβκα, η ανακοίνωση αναφέρει: "Η επίθεση έγινε κατά πάσα πιθανότητα από ένα 9P 140 Uragan. Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε ένα τόσο ισχυρό όπλο".

Διαβάστε επίσης:

Μόσχα: Επιτεύχθηκε «κάποια πρόοδος» στις συνομιλίες για την Ουκρανία