ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μέρος της αυτοκινητοπομπής πέρασε τα σύνορα

Ρωσία: Μέρος της αυτοκινητοπομπής πέρασε τα σύνορα

Φορτηγά της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα και έφτασαν στα τελωνεία, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως τα φορτηγά πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Ουκρανία χωρίς να συνοδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως περίπου 20 ρωσικά φορτηγά --από τα 300 που περιλαμβάνει η αυτοκινητοπομπή-- διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα συνοδευόμενα από μικρό αριθμό φιλορώσων ανταρτών και πως κατευθύνονται προς το Λουγκάνσκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε ότι η αυτοκινητοπομπή άρχισε να κινείται προς το Λουγκάνσκ, όπου ρώσοι αυτονομιστές πολεμούν εναντίον των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως "όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ".