Εκρήξεις και ανταλλαγή πυρών στο Αφγανιστάν

Δέκα εκρήξεις, από τις οποίες οι έξι ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, σημειώθηκαν σήμερα εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Κανταχάρ, στο νότιο...
1'

Δέκα εκρήξεις, από τις οποίες οι έξι ήταν επιθέσεις αυτοκτονίας, σημειώθηκαν σήμερα εναντίον κυβερνητικών στόχων στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί καθώς συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ένοπλων ανδρών που έχουν καταφύγει σε ένα εμπορικό κέντρο και των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η έδρα του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ ήταν ανάμεσα στους στόχους, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενόπλων ανδρών και των δυνάμεων που φυλούσαν το κτίριο.

Τρεις αστυνομικοί και οκτώ πολίτες έχουν τραυματιστεί και διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπως επεσήμανε ένας τοπικός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

Ο Γιούσουφ Αχμάντι, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η επιχείρηση συνεχίζεται και διαβεβαίωσε ότι "ο εχθρός θα υποστεί βαριές απώλειες". Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι επιθέσεις αυτές δεν σχετίζονται με το θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Ένας αριθμός μαχητών βρίσκονται σε πολλές περιοχές στην πόλη. Δεν πρόκειται για αντίποινα για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν», επεσήμανε ο Αχμάντι.

Εξάλλου οι Ταλιμπάν είχαν ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα την έναρξη της «εαρινής τους εφόδου», ενώ είχαν απειλήσει ότι θα εντατικοποιήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ξένων στρατευμάτων και των Αφγανών αξιωματούχων.