ΚΟΣΜΟΣ

Τον Ιανουάριο η δίκη του ύποπτου για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Τον Ιανουάριο η δίκη του ύποπτου για τις επιθέσεις στη Βοστόνη

Για τις 5 Ιανουαρίου του 2015, από τις 3 Νοεμβρίου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, μετατέθηκε η έναρξη της δίκης του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, του ύποπτου για τη φονική βομβιστική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης.


Όπως μετέδωσε η εφημερίδα The Boston Globe, ο δικαστής αρνήθηκε ωστόσο να μεταθέσει και την έδρα της ακροαματικής διαδικασίας εκτός Βοστόνης όπως ήταν το αίτημα της υπεράσπισης, η οποία επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι θα είναι αδύνατο να βρεθεί μια αμερόληπτη επιτροπή ενόρκων στη περιοχή, λόγω της έντονης κάλυψης του γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ κατηγορείται ότι σε ηλικία 19 ετών μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Ταμερλάν τοποθέτησαν δύο ισχυρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή του τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστόνης τον Απρίλιο του 2013. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι ακρωτηριάστηκαν από τις εκρήξεις.

Ο Ταμερλάν Τσερνάεφ έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις. Ο 21χρονος σήμερα Τζοχάρ Τσαρνάεφ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο θανατικής ποινής αν καταδικαστεί.