Νέες κυρώσεις επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της συριακής κυβέρνησης

Νέες κυρώσεις επέβαλε η ΕΕ σε βάρος της συριακής κυβέρνησης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τη Δευτέρα νέες κυρώσεις εναντίον της κυβέρνησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οι οποίες έχουν στόχο 16 ανθρώπους του στενού του περιβάλλοντος εξαιτίας της εμπλοκής τους στην καταστολή της εξέγερσης, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Οι νέες αυτές κυρώσεις, που υιοθετήθηκαν από τους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώνται σήμερα στο Λουξεμβούργο, έχουν στόχο κυρίως τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ που ορκίστηκε στις 31 Αυγούστου και στην οποία περιλαμβάνονται έντεκα νέοι υπουργοί, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.

Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου στο ευρωπαϊκό έδαφος και αφορούν 16 φυσικά πρόσωπα και δύο νομικά πρόσωπα εξαιτίας της εμπλοκής τους στην καταστολή της εξέγερσης, ή της έμπρακτης υποστήριξή τους στην κυβέρνηση, σημείωσε μια άλλη πηγή.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου τον Μάρτιο του 2011, ενώ οι εκτοπισμένοι είναι περισσότεροι από 9 εκατομμύρια.

Οι Ευρωπαίοι επέβαλαν τον Ιούνιο του 2013 αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμπάργκο στις παραδόσεις όπλων και τις εξαγωγές πετρελαίου καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της συριακής κεντρικής τράπεζας στην Ευρώπη.

Τον Ιούλιο απαγορευόταν η είσοδος στην ΕΕ σε σχεδόν 200 φυσικά πρόσωπα, ενώ είχαν παγώσει και τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως και αυτά 60 νομικών προσώπων.

Διαβάστε ακόμα:

Ιράν: Επιθέσεις με οξύ σε γυναίκες που δεν φορούν σωστά τη μαντήλα!

Ένας ακόμη εργαζόμενος του ΟΗΕ θύμα του Έμπολα