ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Μπροστά κατά μία μονάδα η Ρούσεφ

Βραζιλία: Μπροστά κατά μία μονάδα η Ρούσεφ

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ αύξησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα το προβάδισμά της έναντι του αντιπάλου της Έσιο Νέβες ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Βραζιλίας, έδειξε σήμερα μια νέα δημοσκόπηση.


Η αριστερή απερχόμενη πρόεδρος έχει την υποστήριξη του 47% των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha, από 46% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (20/10). Η υποστήριξη για τον Νέβες παρέμεινε σταθερή στο 43%.

Μολονότι η Ρούσεφ έχει διευρύνει το αριθμητικό προβάδισμά της σε τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, η διαφορά ανάμεσά τους βρίσκεται ακριβώς μέσα στο περιθώριο σφάλματος (συν ή πλην 2%) της δημοσκόπησης.

Αν εξαιρεθούν οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και οι απαντήσεις για λευκό ή άκυρο, η Ρούσεφ κερδίζει 52% έναντι 48% για τον Νέβες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ένα αποτέλεσμα που είναι ίδιο με εκείνο της δημοσκόπησης της Δευτέρας.

Η Datafolha πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, τη δημοσκόπηση μεταξύ 4.355 ψηφοφόρων. Η έρευνα είχε παραγγελθεί από την εφημερίδα "Φόλια ντε Σάο Πάολο".

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Κερδίζει έδαφος η Ρούσεφ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση