Πιστόριους: Οι πρώτες νύχτες στη φυλακή (vid)

Πιστόριους: Οι πρώτες νύχτες στη φυλακή (vid)

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, κατάφερε να κοιμηθεί για μερικές ώρες παρά τις απειλές που εξαπέλυσαν εναντίον του άλλοι κρατούμενοι.

Ο 27χρονος Όσκαρ Πιστόριους, ντυμένος με την πορτοκαλί στολή, δήλωσε σε υπάλληλο των φυλακών, ότι το πρώτο βράδυ κατάφερε να κοιμηθεί για μερικές ώρες παρά τις απειλές που εξαπέλυσαν εναντίον του άλλοι κρατούμενοι.

Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης, διανύει ένα χρονικό διάστημα «συνολικής αξιολόγησης των αναγκών» του και ένα πρόγραμμα προσανατολισμού, προκειμένου να ενημερωθεί αργότερα για τους αυστηρούς κανονισμούς των φυλακών.

Αν και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση, ενδεχομένως να είναι ελεύθερος σε περίπου δέκα μήνες.

Το γεγονός ότι βρίσκεται στην ομάδα «Β» των φυλακών λόγω αναπηρίας, του δίνει το δικαίωμα να δέχεται δύο επισκέψεις την εβδομάδα χωρίς σωματική επαφή και χωρίς να ξεπεράσει τις 45 επισκέψεις ετησίως ενώ μπορεί να έχει στο κελί του προσωπικές φωτογραφίες.

Αφού υπηρετήσει έξι μήνες ως κρατούμενος της ομάδας «Β» και αποδείξει ότι είναι συνεργάσιμος , μπορεί να μεταφερθεί στην ομάδα «Α» όπου θα είναι σε θέση να δέχεται περισσότερες επισκέψεις ενώ θα μπορεί να πίνει αναψυκτικά και να τρώει... σοκολάτα.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης: Οικογένεια Πιστόριους: «Αποδεχόμαστε την ποινή»