ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Εγκλωβισμένα γυναικόπαιδα απειλούν οι τρομοκράτες

Τυνησία: Εγκλωβισμένα γυναικόπαιδα απειλούν οι τρομοκράτες

Τουλάχιστον δύο γυναίκες και αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών έχουν εγκλωβιστεί στο σπίτι όπου έχουν ταμπουρωθεί ένοπλοι άνδρες και πολιορκούνται από τις δυνάμεις ασφαλείας, κοντά στην Τύνιδα, όπως ενημέρωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας.

«Μέσα στο σπίτι υπάρχουν τουλάχιστον δύο άνδρες, δύο γυναίκες και παιδιά. Έχουμε πληροφορίες και για ύπαρξη εκρηκτικών», είπε στους δημοσιογράφους ο Μοχάμεντ Άλι Αρούι, επιβεβαιώνοντας ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τους ενόπλους. «Ζητήσαμε να αφήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά να βγουν έξω», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να χρησιμοποιήσει τον όρο «ομηρεία», υπογραμμίζοντας ότι μία από τις γυναίκες είναι η σύζυγος ενός από τους «τρομοκράτες».

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου μεταδίδουν ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Ουέντ Ελίλ, στα δυτικά προάστια της Τύνιδας, είναι αποκλεισμένοι, ενώ το σπίτι έχει περικυκλωθεί από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Το μεσημέρι ακούγονταν μάλιστα ακόμη σποραδικά πυρά από την περιοχή, όμως νωρίς το απόγευμα επικρατούσε σχετική ησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι αποκλείστηκε από τους αστυνομικούς με αφορμή τις πληροφορίες που προέκυψαν μετά τις συγκρούσεις και τη σύλληψη «δύο τρομοκρατικών στοιχείων» στο Κεμπίλι, 500 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες «άλλα τρομοκρατικά στοιχεία κρύβονταν σε ένα σπίτι στα προάστια», πρόσθεσε ο Αρούι.

Διαβάστε ακόμα:

Έμπολα: Νέα οικονομική ενίσχυση για την παρασκευή εμβολίων