ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Γυναίκα έσκισε το κοράνι και αποκλείστηκε από τα γήπεδα

Βρετανία: Γυναίκα έσκισε το κοράνι και αποκλείστηκε από τα γήπεδα

Η πρώτη γυναίκα οπαδός η οποία κινδυνεύει με αποβολή από όλα τα γήπεδα της Αγγλίας και της Ουαλίας, ετοιμάζεται να γίνει η Jullie Phillips, οπαδός της Μίντλεσμπρο.

Η ίδια κατηγορείται πως σε αγώνα της αγαπημένης της ομάδας έσκισε το κοράνι προκειμένου να το κάνει χαρτοπόλεμο, σε αγώνα της ομάδας που υποστηρίζει τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ενημέρωση της αστυνομίας αναφέρει πως η γυναίκα «συνέβαλε σε πολυάριθμες πράξεις της διαταραχής της κοινής γνώμης σε διάφορες ημερομηνίες». Τον Μάη είχε καταδικαστεί για παράβαση της δημόσιας τάξης και της είχε επιβληθεί πρόστιμο 300 λιρών.

Ένας φύλακας του γηπέδου είχε πει τότε πως άκουσε ψαλμούς του κορανίου καθώς το βιβλίο μεταφερόταν στις κερκίδες προκειμένου να οι οπαδοί να σκίσουν τις σελίδες και να δημιουργήσουν χαρτοπόλεμο.

Η Phillips η οποία βρισκόταν υπό την επήρεια ποτού τόνισε πως μέχρι να της πει η αστυνομία πως πρόκειται για το κοράνι, δεν ήξερε τι βιβλίο έσκιζε. Ωστόσο οι δικαστές αποφάνθηκαν πως η πράξη της ήταν προσχεδιασμένη και είχε δόλο, ενώ η κίνησή της χαρακτηρίστηκε καταχρηστική και προσβλητική.

Μετά από αυτό το περιστατικό, οι οπαδοί της «Μπόρο» είχαν διοργανώσει συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού.