ΚΟΣΜΟΣ

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακύρωσε την επίσκεψη στη Γάζα

Την προγραμματισμένη για το Σάββατο (9/11) επίσκεψή του στη Λωρίδα της Γάζας ακύρωσε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ράμι Χαμντάλα, μετά τις εκρήξεις σε σπίτια και οχήματα στελεχών της Φάταχ.


Ο επικεφαλής της κυβέρνησης συμφιλίωσης επρόκειτο να συναντηθεί στη Γάζα με τη νέα ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Μογκερίνι «διατηρεί στο πρόγραμμά της» την επίσκεψη στη Γάζα, ωστόσο με τον πρωθυπουργό Χαμντάλα θα συναντηθεί αργότερα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για τη σειρά των εκρήξεων νωρίς το πρωί της Παρασκευής (7/11) που είχαν στόχο στελέχη του κόμματος Φάταχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, την ώρα που το κόμμα προετοιμάζει εκδηλώσεις για την 10η επέτειο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν στις 11 Νοεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που οργανώνονται τέτοιες εκδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικές ειδήσεις