ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: «Κατακριτέα» η επίθεση στους Αμερικανούς πεζοναύτες

Τουρκία: «Κατακριτέα» η επίθεση στους Αμερικανούς πεζοναύτες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε σήμερα (14/11/2014) "κατακριτέα" την επίθεση εναντίον Αμερικανών ναυτών σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης και υποσχέθηκε ότι οι δράστες "θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεών τους".

Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Ένωση Τουρκικής Νεότητας επιτέθηκαν σε τρεις Αμερικανούς ναύτες την Τετάρτη, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Γιάνκηδες, πηγαίνετε σπίτια σας", τους έριξαν μπογιά και προσπάθησαν να καλύψουν τα κεφάλια τους με σάκους.

Ένα βίντεο από την επίθεση αυτή αναρτήθηκε αργότερα στον ιστότοπο της οργάνωσης.

Δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι την επομένη. Ενδέχεται όμως να τους απαγγελθούν κατηγορίες για εξύβριση και πρόκληση τραυματισμού.

"Οι αρμόδιες τουρκικές αρχές διεξάγουν έρευνα. Θα λάβουμε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε ότι τέτοια μεμονωμένα επεισόδια δεν θα ξανασυμβούν" είπε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.

Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τρεις Αμερικανούς ναύτες, που πάντως δεν τραυματίστηκαν. "Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ο τουρκικός λαός τους καλωσορίζει, όπως και όλους τους συναδέλφους τους, άνδρες και γυναίκες, στα σπίτια και την καρδιά του, ως φίλους και εταίρους", πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις