ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση αυτοκτονίας κατά Αφγανής ακτιβίστριας βουλευτίνας

Επίθεση αυτοκτονίας κατά Αφγανής ακτιβίστριας βουλευτίνας

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Καμπούλ και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τη Σούκρια Μπαρακζάι, μια βουλευτίνα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν και θεωρείται στενή σύμμαχος του νέου προέδρου της χώρας, Άσραφ Γάνι.

«Ήταν επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της Μπαρακζάι. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της οικογένειάς της», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, έκανε λόγο για «τρεις νεκρούς και περίπου 17 τραυματίες». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δράστης επέβαινε σε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Η έκρηξη, η οποία έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της πόλης, σημειώθηκε των ώρα που πολλοί βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Μπαρακζάι, μετέβαιναν με θωρακισμένα οχήματα στο κοινοβούλιο, στη δυτική πλευρά της Καμπούλ.

«Έβαλε στο στόχαστρο την αυτοκινητοπομπή. Η Σούκρια Μπαρακζάι τραυματίστηκε ελαφρά αλλά είναι καλά», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σινκάι Καροχίλ, επίσης βουλευτίνα και στενή φίλη της Μπαρακζάι, η οποία στο παρελθόν είχε δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή της.

Σχετικές ειδήσεις