ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Έκαψαν ζωντανό φερόμενο βομβιστή καμικάζι!

Νιγηρία: Έκαψαν ζωντανό φερόμενο βομβιστή καμικάζι!

Φωτιά σε έναν φερόμενο βομβιστή – καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πριν από 3 εβδομάδες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άνθρωποι σε μία βομβιστική επίθεση, έβαλαν εξαγριωμένοι πολίτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Trust, ο φερόμενος βομβιστής έφθασε στο σταθμό των λεωφορείων στο Γκόμπε μεταφέροντας ένα σακίδιο, το περιεχόμενο του οποίου δεν επέτρεψε να ελέγξουν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας. Στη συνέχεια, αφού πέταξε το σακίδιο, επιχείρησε να το σκάσει κρατώντας ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι, ωστόσο μια ομάδα νεαρών ανδρών τον έπιασε, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά.

Ο άνδρας υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη, ενώ η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή.

«Υπήρξε ένας διαπληκτισμός, τον άνδρα τον έπιασαν οι επιβάτες (ενός λεωφορείου) που ήθελαν να βεβαιωθούν ότι το σακίδιό του θα το ελέγξουν οι αρχές», δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Γκόμπε, Αμπντουλάχι Κούντου, προσθέτοντας: «Υπήρξαν συμπλοκές, όμως ευτυχώς εκείνος δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει το μηχανισμό πυροδότησης που μετέφερε».

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, μάλιστα, ο ύποπτος μετέφερε 5 χειροβομβίδες, 2 όλμους και 5 πυροκροτητές.

«Το πλήθος τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου», δήλωσε από την πλευρά του ένας κάτοικος, ο Ράμπιου Ούντι, ενώ ένας άλλος περιέγραψε ότι, στη συνέχεια, ο όχλος τού πέρασε ένα ελαστικό αυτοκινήτου από το λαιμό και του έβαλε φωτιά.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση που είχε σημειωθεί στο σταθμό λεωφορείων του Γκόμπε, την 31η Οκτωβρίου, είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους, ενώ είχε αποδοθεί στην εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων