ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου γκρεμίζει τα σπίτια των δύο μακελάρηδων!

Ο Νετανιάχου γκρεμίζει τα σπίτια των δύο μακελάρηδων!

«Ανθρώπινα κτήνη» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου τους Παλαιστίνιους που επιτέθηκαν στη συναγωγή στη Δυτική Ιερουσαλήμ, ενημερώνοντας πως έχει δώσει εντολή να κατεδαφιστούν τα σπίτια τους!

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, δήλωσε σοκαρισμένος από τις «κραυγές αγαλλίασης και χαράς» ορισμένων Παλαιστίνιων όταν πληροφορήθηκαν την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 4 άτομα, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι θα επιδείξει αποφασιστικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να καταγγείλει το «κύμα τρομοκρατίας» στην Ιερουσαλήμ.

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο ενός κύματος τρομοκρατίας εναντίον της Ιερουσαλήμ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός μάλιστα από την κατεδάφιση των σπιτιών, ο Νετανιάχου είπε ότι διέταξε να ενταθούν τα μέτρα εναντίον εκείνων που «υποκινούν το μίσος», ζητώντας ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατηγόρησε επίσης τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς — ο οποίος καταδίκασε την επίθεση εναντίον της συναγωγής — ότι δεν κάνει αρκετά για να σταματήσει η βία. «Είναι θετικό που καταδίκασε τη σφαγή, όμως αυτό δεν αρκεί», τόνισε, προσθέτοντας: «Η Χαμάς, το Ισλαμικό Κίνημα και η Παλαιστινιακή Αρχή συνεχίζουν να συκοφαντούν το Ισραήλ», υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου, τέλος, ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να απαιτήσει από την Παλαιστινιακή Αρχή «να σταματήσει να υποκινεί το μίσος εναντίον του Ισραήλ».

Σχετικές ειδήσεις