ΚΟΣΜΟΣ

Ο «πρόεδρος» του Λουγκάνσκ κάλεσε σε μονομαχία τον Ποροσένκο

Ο «πρόεδρος» του Λουγκάνσκ κάλεσε σε μονομαχία τον Ποροσένκο

Σε… μονομαχία τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια αναμέτρηση θα επιτρέψει την κατάσταση της ειρήνης, κάλεσε ο «πρόεδρος» της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία!

«Κάθε πλευρά θα έχει το δικαίωμα να φέρει δέκα μάρτυρες και δέκα εκπροσώπους Μέσων ενημέρωσης. Δεν διαφωνώ με την αναμετάδοση αυτής της μονομαχίας απευθείας από την τηλεόραση. Σας αφήνω επίσης το ελεύθερο να διαλέξετε τον τόπο και τα όπλα», έγραψε ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι σε ανοιχτή επιστολή του που απευθύνεται στον Ποροσένκο.

«Γιατί να υποδαυλίζουμε τα μίση και να σκοτώνουμε ανθρώπους, να καταστρέφουμε την οικονομία και τις πόλεις; (...) Θα ήταν προτιμότερο να τελειώνουμε με όλα αυτά μέσω μιας έντιμης μονομαχίας και να σώσουμε, με τη ζωή μας, τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων», συνεχίζει ο 50χρονος απόστρατος, νοσταλγός της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής διπλωματίας Εβγκέν Περμπιίνις αντέδρασε γράφοντας στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Πλοτνίτσκι «θα μονομαχήσει με την ουκρανική δικαιοσύνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι κατηγορείται από το Κίεβο ότι παρέδωσε στη Ρωσία την Ουκρανή πιλότο της πολεμικής αεροπορίας Νάντια Σαβτσένκο, η οποία φέρεται ότι αιχμαλωτίστηκε από τους αντάρτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Η Μόσχα από την πλευρά της κατηγορεί τη Σαβτσένκο ότι συμμετείχε σε μια επιχείρηση που οδήγησε στο θάνατο δύο Ρώσων δημοσιογράφων τον περασμένο Ιούνιο, στην ανατολική Ουκρανία.

Χρήστες πάντως των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας υποδέχτηκαν την πρόταση του Πλοτνίτσκι με ειρωνεία και χιούμορ: ορισμένοι αντιπρότειναν αντί μονομαχίας οι δυο αντίπαλοι να παίξουν μια παρτίδα σκάκι ή να συζητήσουν μεταξύ τους στα... αγγλικά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων