Υεμένη: Ο Σάλεχ θα υπογράψει τη συμφωνία μεταβίβασης εξουσίας
Η συμφωνία για τη μεταβίβαση της εξουσίας στην Υεμένη πρόκειται να υπογραφεί την Κυριακή στη Σαναά, μεταξύ του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και της αντιπολίτευσης.
«Ενημερώσαμε το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) ότι όλες οι πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συμφωνία», είπε ο Σολτάν αλ Μπαρακάνι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου.
Όπως δήλωσε το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, η συμφωνία που προβλέπει την παραίτηση του Σάλεχ μέσα σε ένα μήνα, θα υπογραφεί παρουσία του γενικού γραμματέα του CCG, Αμπντελατίφ Ζαγιάνι. Ο τελευταίος αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από τη Σαναά χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του Σάλεχ αφού ο πρόεδρος αρνήθηκε, την τελευταία στιγμή, να υπογράψει τη συμφωνία.
Από το Ριάντ, αξιωματούχος του Συμβουλίου του Κόλπου είπε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν «μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες» στη Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν την κατάσταση στην Υεμένη.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Σάλεχ θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του όσον αφορά στη μεταβίβαση της εξουσίας.