ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Το Μέγαρο των Ηλυσίων απέκτησε και τετράποδο ένοικο

Γαλλία: Το Μέγαρο των Ηλυσίων απέκτησε και τετράποδο ένοικο

Η… «δυναστεία» των λαμπραντόρ στο Ελιζέ συνεχίζεται. Τριών μηνών, θηλυκό, μαύρο λαμπραντόρ, άρτι αφιχθέν από το Μόντρεαλ. Και το όνομα αυτής Filae. Πρόκειται για το χριστουγεννιάτικο δώρο της Ομοσπονδίας των Γάλλων Βετεράνων στον Φρανσουά Ολάντ.

Κατόπιν... συσκέψεως με τους συμβούλους του, ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να βαφτίσει τη σκυλίτσα "Φίλαι", από το όνομα του ευρωπαϊκού ρομπότ που προσεδαφίστηκε στον κομήτη Τσούρι στις 12 Νοεμβρίου. "Είναι ένα ωραίο και συμβολικό όνομα, η θετική ανάμνηση μιας γαλλικής και ευρωπαϊκής επιτυχίας που σημάδεψε το 2014", είπε ένας σύμβουλός του Ολάντ.

Η Φίλαι έχει εγκατασταθεί προσωρινά στο ισόγειο του προεδρικού μεγάρου, κοντά στο γραφείο του Ολάντ, αλλά ανακάλυψε ήδη τον κήπο όπου βγαίνει και παίζει.

Είναι η πρώτη φορά από την εποχή που ο Φρανσουά Ολάντ ήταν παιδί που αποκτά σκύλο αλλά με την υιοθεσία της Φίλαι εντάχθηκε και αυτός "στη μακρά προεδρική παράδοση", όπως είπε αστειευόμενος ένας σύμβουλός του.
Οι προκάτοχοί του, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν, ο Φρανσουά Μιτεράν και ο Νικολά Σαρκοζί είχαν όλοι τους σκυλιά λαμπραντόρ. Ένα λαμπραντόρ είχε επίσης και ο Ζακ Σιράκ που όμως ολοκλήρωσε τη δεύτερη προεδρική θητεία του με ένα κατσαρομάλλικο μαλτέζ, τον Σούμο.

Ο διασημότερος προεδρικός σκύλος ήταν ίσως ο Μπαλτίκ ο οποίος συνόδευσε τον Φρανσουά Μιτεράν μέχρι και την κηδεία του, το 1996.

Ρoή Ειδήσεων