ΚΟΣΜΟΣ

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Και τέταρτη νύχτα νοσηλευόμενος θα περάσει ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος που νοσηλεύεται από την Τρίτη (23/12/2014) σε νοσοκομείο στο Χιούστον του Τέξας εξ αιτίας αναπνευστικών προβλημάτων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο 90χρονος Μπους, «εξακολουθεί να έχει υψηλό ηθικό και συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο, αλλά θα παραμείνει στο Huston Methodist Hospital απόψε» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Τζιμ Γκράθ χωρίς να διευκρινίζει τους λόγους της παραμονής του πρώην προέδρου στο νοσοκομείο για τέταρτη νύχτα.

Ο 41ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Methodist Hospital του Χιούστον «ως προφύλαξη μετά από ένα σφίξιμο στο στήθος», είχε πει τότε ο εκπρόσωπος του. Μια ημέρα μετά ο ίδιος σημείωσε ότι η διάγνωση για τον πρώην πρόεδρο είναι «ευνοϊκή».

Ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος είναι ο μεγαλύτερος από τους τέσσερις εν ζωή πρώην πρόεδρους των ΗΠΑ και τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται πιο συχνά σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γιορτάσει τα 90α γενέθλιά του τον Ιούνιο κάνοντας το αγαπημένο του άλμα με αλεξίπτωτο στο Μέιν στα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών όπου είναι μια από τις κατοικίες της οικογένειας Μπους.

Γεννήθηκε το 1924 στην πολιτεία της Μασαχουσέτης και υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 1989 έως το 1993 όταν και ηττήθηκε στις εκλογές από τον Δημοκρατικό Μπιλ Κλίντον

Σχετικές ειδήσεις