Γαλλία: Μπήκαν στο ψυγείο για να σωθούν

Κατερίνα Τζαβάρα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από τις στιγμές της διπλής ομηρίας, ανυποψίαστων ανθρώπων στο Παρίσι.

Ένας πατέρας έκρυψε τον τρίχρονο γιο του στο ψυγείο του εβραϊκού σουπερμάρκετ, όπου είχε εισβάλει ένοπλος, προκειμένου να τον σώσει, ενώ ο υπάλληλος του τυπογραφείου όπου είχαν καταφύγει οι αδελφοί Κουασί, έστελνε πληροφορίες στις Αρχές κρυμμένος κάτω από έναν νεροχύτη.

Στο Νταμαρτέν, στο κτίριο του τυπογραφείου όπου είχαν εισβάλει οι αδελφοί Κουασί, ο 26χρονος υπάλληλος Λιλιάν, βρήκε καταφύγιο κάτω από τον νεροχύτη της καντίνας του τυπογραφείου, επικοινωνώντας με την αστυνομία μέσω μηνυμάτων στο κινητό του τηλέφωνο.

Οι αδελφοί Σαΐντ κρατούσαν όμηρο τον διευθυντή του τυπογραφείου, τον οποίο άφησαν αργότερα ελεύθερο, όταν εκείνος φρόντισε το τραύμα στο λαιμό που είχε ο Σαΐντ Κουασί.

Περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά, στη Βενσέν στο Παρίσι, ένας πατέρας, ο Ιλάν και ο τρίχρονος γιος του που βρίσκονταν σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο, κρύφτηκαν στο ψυγείο, όταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί εισέβαλε οπλισμένος. Παρέμειναν εκεί για περίπου πέντε ώρες. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, άλλα τρία άτομα πιστεύεται ότι ήταν μαζί τους.

Εν τω μεταξύ, οι γαλλικές αρχές εκτιμούν ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο παντοπωλείο, είχαν χάσει τη ζωή τους πιθανότατα στην αρχή της ομηρίας.

Κ. ΤΖ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved