ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα σε λάκκο

Ιράκ: Βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα σε λάκκο

Κούρδοι μαχητές ανακάλυψαν ανθρώπινα υπολείμματα που φέρονται να ανήκουν σε τουλάχιστον 25 Γεζίντι, που πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σε έναν λάκκο που βρισκόταν στο βορειοδυτικό Ιράκ.

«Οι δυνάμεις Πεσμεργκά ανακάλυψαν ένα λάκκο που περιείχε τις σορούς περίπου 25 ανθρώπων-ανδρών, γυναικών και παιδιών- που ανήκαν στη μειονότητα των Γεζίντι και τους οποίους είχε σκοτώσει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιάσερ Χάτζι Σάλεχ, ένας τοπικός αξιωματούχος στον περιοχή του Σιντζάρ.

Η μειονότητα των Γεζίντι, την οποία θεωρούν αιρετική οι τζιχαντιστές, έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους που έχει διαπράξει φρικαλεότητες εναντίον τους.

Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε καταλάβει για ένα διάστημα τα περίχωρα τους όρους Σιντζάρ (βόρεια), προπύργιο των Γεζίντι, όπου οι μαχητές της είχαν εκτελέσει άνδρες και είχαν απαγάγει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, γυναίκες τις οποίες πουλούσαν ως συζύγους στους τζιχαντιστές ή τις είχαν υποβιβάσει στο καθεστώς της σεξουαλικής δουλείας, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Σχετικές ειδήσεις