Ήττα Μπερλουσκόνι «δείχνουν» οι κάλπες

Newsbomb

Η ιταλική κεντροαριστερά φαίνεται ότι εξασφαλίζει άνετη νίκη...

Η ιταλική κεντροαριστερά φαίνεται ότι εξασφαλίζει άνετη νίκη στο Μιλάνο, στη Νάπολη, στην Τεργέστη και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση ψήφων.

Στο Μιλάνο, ο κεντροαριστερός Τζουλιάνο Πιζαπία συγκεντρώνει το 55,1%των ψήφων, έναντι του 44,9% της κεντροδεξιάς απερχόμενης δημάρχου Λετίτσια Μοράτι. Οι υποστηρικτές του Πιζαπία έχουν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία του Ντουόμο, όπου και πανηγυρίζουν, περιμένοντας τον καινούριο δήμαρχο.

Στη Νάπολη ο προοδευτικός πρώην εισαγγελέας Λουίτζι Ντε Ματζίστρις καταφέρνει να πετύχει αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται «ιστορικό»: συγκεντρώνει 65,2% των ψήφων, ενώ ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι, δεν καταφέρνει να ξεπεράσει το 34,8%.

Στην Τεργέστη, η κεντροαριστερά καταφέρνει επίσης να υπερισχύσει με ποσοστό 57,5%, όπως και στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας, με 59,3%.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στην Ρουμανία για επίσημη επίσκεψη, δεν θέλησε, μέχρι αυτή την στιγμή, να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να αποφασίσει τώρα αν θέλει να προσπαθήσει να παραμείνει πρωθυπουργός ή να επιλέξει τη λύση των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η κεντροαριστερά, από την άλλη, ξεκινά τώρα την επεξεργασία νέου προγράμματος, με την δημιουργία των ευρύτερων δυνατών συμμαχιών, για να πείσει τους Ιταλούς, ότι διαθέτει συνολική, εναλλακτική πρόταση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved