Ισραήλ: Ελεύθερη η 14χρονη Παλαιστίνια που έγινε σύμβολο αγώνα

Newsbomb

Μετά από έξι εβδομάδες κράτησης, μία 14χρονη Παλαιστίνια μαθήτρια, η οποία είχε συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, αφέθηκε ελεύθερη.

Η Μαλάκ αλ Χατίμπ, η σύλληψη της οποίας είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση χιλιάδων ανθρώπων, αφέθηκε στην Τουλκάρεμ της κατεχόμενη Δυτικής Όχθης και έσμιξε με τους γονείς της και την οικογένειά της.

Επρόκειτο για τη νεότερη Παλαιστίνια κρατούμενη στις ισραηλινές φυλακές, γι'αυτό και έγινε σύμβολο αγώνα μεταξύ των Παλαιστινίων.

Είχε συλληφθεί την 31η Δεκεμβρίου, κοντά σε έναν δρόμο όπου βρίσκονταν πολλοί ισραηλινοί εποικισμοί.

Εκείνη απειλούσε να πετάξει πέτρες και είχε μαζί της ένα μαχαίρι με το οποίο σκόπευε να μαχαιρώσει κάθε στρατιώτη που θα επιχειρούσε να τη συλλάβει, σύμφωνα με τις κατηγορίες που της απήγγειλαν.

Έπειτα από προφυλάκιση 3 εβδομάδων, η Μαλάκ δικάστηκε από ένα στρατοδικείο, το μοναδικό αρμόδιο δικαστήριο στο οποίο παραπέμπουν οι Ισραηλινοί τους Παλαιστίνιους στα Παλαιστινιακά Εδάφη, την οποία καταδίκασε την 21η Ιανουαρίου σε φυλάκιση 2 μηνών και πρόστιμο 1.500 δολαρίων. Η απόφαση των δικαστών στηρίχθηκε στην ομολογία της ανήλικης. Ο πατέρας της είχε αμφισβητήσει το κατηγορητήριο και υποστήριξε ότι η κόρη του ομολόγησε υπό πίεση.

Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων που υπερασπίζεται τους 6.500 Παλαιστίνιους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές, έχει καταμετρήσει σχεδόν 200 ανηλίκους μεταξύ αυτών και μόλις λίγα κορίτσια.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved