ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συμμετοχή στις έρευνες για το φόνο των φοιτητών ζητούν οι Παλαιστίνιοι

ΗΠΑ: Συμμετοχή στις έρευνες για το φόνο των φοιτητών ζητούν οι Παλαιστίνιοι

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση χαρακτήρισε τρομοκρατία τη δολοφονία τριών νεαρών μουσουλμάνων φοιτητών στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας και ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές να συμμετάσχουν και παλαιστίνιοι στις σχετικές έρευνες.

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον ενός γείτονα των θυμάτων--του 23χρονου Ντία Σάντι Μπαρακάτ, της συζύγου του Γιούσορ Άμπου Σάλια, 21 ετών και της 19χρονης αδελφής της Ραζάν Άμπου Σάλια-- κι ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ακολούθησε έναν καυγά για μία θέση στάθμευσης.

Αλλά οι αρχές δήλωσαν ότι ερευνούν το ενδεχόμενο ο δράστης Κρεγκ Στίβεν Χικς να είχε θρησκευτικό κίνητρο επειδή τα θύματα ήταν μουσουλμάνοι.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε "αμερικανό εξτρεμιστή και ρατσιστή γεμάτο μίσος" τον Χικς και πρόσθεσε ότι το συμβάν υποδηλώνει αύξηση των επικίνδυνων διακρίσεων εις βάρος των μουσουλμάνων Αμερικανών.

"Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία σοβαρή ένδειξη αύξησης του ρατσισμού και του θρησκευτικού εξτρεμισμού που συνιστά ευθεία απειλή για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανών πολιτών που ακουλουθούν την ισλαμική πίστη", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο ζήτησε τη διενέργεια "σοβαρής έρευνας και την συμμετοχή παλαιστίνιων ερευνητών για να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες αυτών των προμελετημένων φόνων" στο Τσάπελ Χιλ.

Σχετικές ειδήσεις